Energiebronnen vergelijken

Consumenten willen het laagste tarief betalen voor het verbruik van gas en energie en kunnen hierbij energiebronnen vergelijken. Dit is logisch, want overal is gas en stroom het zelfde. Er bestaat niet zoiets als betere stroom of gas. Waar ook in Nederland overal wordt dezelfde kwaliteit stroom en gas geleverd.

Dus waarom zou je bij een andere energieleverancier meer betalen? Energie vergelijken is een slimme manier om de maandelijkse kosten omlaag te krijgen, de concurrentie onder de energieleveranciers is groot. Daarom zijn ze bijna verplicht om mee te gaan met de lage prijzen, doen zij dit niet dan lopen de klanten vanzelf wel naar een andere energieleverancier.

Gas en elektra vergelijken

Wat vergelijk je eigenlijk als je gas en elektra gaat vergelijken? Je vergelijkt eigenlijk alleen maar op prijs, want meer dingen zijn er niet te vergelijken. Gas is gas en stroom is stroom. Maar ook de prijzen van gas en energie zijn niet in het hele land gelijk, dit komt niet door de prijzen maar over het algemeen door de regio waar je woont.

In Groningen betaal je minder leveringskosten dan in ’s Gravenhage, simpelweg omdat gas in Groningen wordt gewonnen. Wil je ergens anders gas dan moet dat worden getransporteerd en dat kost geld.

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro’;s per jaar op uw energienota!

Duurzame energie

Groene stroom of duurzame energie gaan steeds meer mensen gebruik van maken. Maar is duurzame stroom dan andere stroom dan je nu krijgt van de energieleverancier? De energie welke geleverd wordt is precies hetzelfde, alleen de manier van opwekken is anders tussen grijze en groene stroom. Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame bronnen welke nooit op kunnen gaan, dan moet je denken aan de zon, wind, waterkracht en biomassa. Grijze stroom wordt opgewekt uit bronnen die niet duurzaam zijn dus het milieu aantasten. Je kunt dan denken aan olie en gas. Ook zijn deze bronnen naar verloop van tijd op. Energiebronnen vergelijken levert dus altijd wat op.

Waterontharders voor extra energie te besparen

Een waterontharder heeft vele voordelen en hoeft niet duur te zijn. Maar welke kun je nu het beste kopen? Wij hebben deze test gevonden waar de beste waterontharders worden vergeleken en de goedkoopste ook als beste uit de bus komt. Dus wacht niet langer en koop snel de waterontharder voor bij jou in huis in Ede om nog meer energie te besparen.

Goedkope energie

Energie hoeft niet duur te zijn, door de vele energieleveranciers is het mogelijk om op zoek te gaan naar goedkope energie. Op een energievergelijker kun je eenvoudig alle energieleveranciers met elkaar vergelijken en de voordeligste voor jou situatie nemen.

Het hangt van een aantal factoren af of een energieleverancier voor jou goedkoop is. Voor iedereen kan dit verschillen, de buurman zijn energieleverancier hoeft voor jouw situatie niet de voordeligste te zijn. Je gebruik en regio bepalen mede of een energieleveracier voor jou goedkoop is tijdens het energiebronnen vergelijken.. Maar het belangrijkste is het aantal personen in je huishouden.

Energie besparen

Het simpelste om een lagere energierekening te krijgen is natuurlijk minder energie verbruiken. Zeker op het verbruik van gas kun je veel geld besparen, gas is immers 3 keer zo duur als energie. Door bijvoorbeeld de thermostaat een graadje lager te zetten kun je op jaarbasis al een aanzienlijk bedrag besparen, ook minder lang douchen levert je een besparing op.

Het lijkt niet veel geld wat je bespaart, maar uitgerekend op jaarbasis kunnen al deze kleine beetje een groot bedrag vormen. En het mooiste is je hoeft er niet voor te investeren, het kost je alleen een klein beetje moeite.

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen en kiest u gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Onafhankelijke energievergelijk hoe werkt het?

Energie vergelijken, een lucratieve manier om ieder jaar veel geld te besparen op je energierekening. Maar hoe ga je energievergelijken en waar moet je dat doen? Is iedere energievergelijker hetzelfde en betaal je dan echt de voordeligste prijs voor het verbruik van je gas en energie? Ga je energie en gas vergelijken die dit dan bij een onafhankelijke energievergelijker. Bij deze vergelijker weet je zeker dat je een eerlijke prijs hebt voor de producten die je afneemt.

De energievergelijker, hoe werkt het eigenlijk en is het echt zo eenvoudig om de voordeligste prijs te krijgen? En hoe zinvol is energiebronnen vergelijken eigenlijk? Ja, het is heel erg eenvoudig om alle energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Door het invullen van een paar gegevens kun je al energie en gas vergelijken. Je postcode, je jaarverbruik en het aantal personen in je huishouden heb je alleen maar nodig om energie en gas te vergelijken.

Weet je niet zeker wat je jaarverbruik is dan kun je het aantal personen in je huishouden invullen. Eenmaal deze gegevens ingevuld krijg je een overzicht van alle energieleveranciers de bovenste energieleverancier is altijd de voordeligste voor jouw situatie. Hoe lager je kijkt hoe meer je betaald op jaarbasis.

Tips tegen hoge energieprijzen:

  • let op je verbruik en berekenen je energieprijs
  • je kunt je energieprijzen vergelijken om zo de goedkoopste leverancier te vinden
  • zet je energieprijs vast voor een jaar om kosten te besparen
  • houdt de verwachting van de energieprijzen in de gaten
  • Energiebronnen vergelijken help bij het vinden van een voordelige energieleverancier

Zijn de kosten op jaarbasis zonder extra kosten?

Alle kosten op de energievergelijker zijn netto kosten. Er komen geen kosten meer bij, behalve natuurlijk als je meer energie en gas verbruikt dan je hebt opgegeven op de vergelijker. Kortingen worden in veel gevallen op jaarbasis verrekend, een welkomstkorting bijvoorbeeld wordt verrekend aan het einde van je contract.

Op het eerste oog lijkt het niet zo voordelig, maar als aan het eind van je contract de korting wordt verrekend dan zullen de maandlasten natuurlijk flink naar beneden gaan. Reden genoeg om ieder jaar energie te gaan vergelijken en eventueel over te stappen.

Stroomlevering bij het overstappen van energieleverancier

Je zult misschien denken als je overstapt kom ik dan niet zonder stroom te zitten? Tenslotte moet er gas en stroom worden afgesloten en later weer worden aangesloten. Dit is niet het geval, de levering van gas en stroom zal tijdens een overstap normaal doorgaan. Eigenlijk is een overstap van leverancier niet meer dan een administratieve handeling. Er hoeft niemand thuis te komen, de meterstanden neem je zelf op om door te geven aan je huidige energieleverancier. Binnen uiterlijk 8 weken na de overstap krijg je van je huidige leverancier een eindafrekening.

Ieder jaar overstappen?

Het is mogelijk om ieder jaar over te stappen naar een andere leverancier, sterker nog het is zelfs het voordeligst als je dit doet. Onderzoek heeft uitgewezen als je een 1 jarig contract neemt met vaste tarieven dat je het voordeligst uit ben door de grote welkomstkorting die je krijgt. Het duurste ben je uit met een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Dit contract krijg je als je contract voor bepaalde tijd is afgelopen, dan wordt stilzwijgend je contract verlengt in een veel duurder contract. Sluit daarom altijd een contract af voor 1 jaar en let op wanneer deze afloopt.