Energievergelijker

Op een energievergelijker kun je voor jou situatie de voordeligste leverancier vinden voor energie en gas. Iedere consument is natuurlijk op zoek naar de voordeligste energieleverancier.

De tarieven voor zowel gas als energie zijn de afgelopen jaren flink gestegen, op een eenvoudige manier kun je iedere maand minder betalen met behulp van een energievergelijker. Geen ingewikkeld traject, maar simpel vergelijken en als je de voordeligste energieleverancier hebt gevonden kun je overstappen.

We gaan je proberen een duidelijker beeld te geven hoe dit allemaal in zijn werk gaat, zijn er valkuilen die je moet voorkomen bij het overstappen naar een andere leverancier?

Onafhankelijke energievergelijker

Om te beginnen moet je natuurlijk wel weten waar je op een goede manier energie en gas kunt vergelijken. Het doel is om de voordeligste energieleverancier te vinden, maar wel een die ook daadwerkelijk de voordeligste tarieven heeft en transparant is. Geen verborgen kosten en addertjes onder het gras.

Let erop bij het vergelijken van energie dat je bij een onafhankelijke energievergelijker vergelijkt. Op deze manier heb je een helder en eerlijk beeld van de tarieven die je in de toekomst moet betalen. Een energievergelijker die maar voor een leverancier klanten probeert te werven geeft geen zuiver en eerlijk beeld.

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro’;s per jaar op uw energienota!

Energieprijzen

De energieprijzen zijn een aanslag op het maandelijkse budget van de meeste consumenten, je kunt minder energie gaan gebruiken maar dan merk je al snel dat dit je wooncomfort niet ten goede komt. Op de lange termijn zijn dit niet de manieren om minder te betalen, om de energietarieven omlaag te krijgen loont energievergelijken wel. Ook voor de lange termijn want je kunt ieder jaar opnieuw energie vergelijken. Wie wil er nu niet zoveel mogelijk geld besparen op je maandelijkse energienota. Ga snel energie en gas vergelijken en kijk hoeveel je kunt besparen ieder jaar weer.

Loopt je contract langer als na 2 maanden af informeer dan naar je opzegboete, dit heeft veel invloed op het totale plaatje van je voordeel bij je nieuwe leverancier.

Energiemaatschappij vergelijken

Consumenten vergelijken energie eigenlijk maar op een ding, dat is de prijs. Het tarief is ook het belangrijkste. Op andere dingen kun je energie niet vergelijken, iedere energieleverancier levert namelijk dezelfde energie en gas.

Verschil in kwaliteit bestaat niet bij energie en gas, de buurman heeft dezelfde energie als jij hebt. Welke energieleverancier je ook hebt, verschil in prijs is ook het enige verschil. Een goede service is ook belangrijk maar zal zeker niet de doorslag geven waarom je klant bent bij een energieleverancier.

Ook in gas bestaan er geen verschillende kwaliteiten, gas is gas bij welke energieleverancier dan ook.

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen en kiest u gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Overstappen van leverancier

Je wilt ook geld besparen op je energietarieven, dan is nu het moment dat je wilt gaan kijken om over te stappen naar een andere energieleverancier.

Maar wat moet je doen om dit traject tot een goed einde te brengen? Eigenlijk niet heel erg veel, de meeste dingen worden voor je gedaan. Dat is het mooie aan vergelijken en overstappen. Je begint met de gegevens in te vullen op de energievergelijker:

  • invullen van je postcode
  • verbruik op jaarbasis van gas en energie

De energievergelijker berekent nu precies voor je welke energieleverancier voor jou de voordeligste is. Heb je nog andere wensen dan kun je deze selecteren, bijvoorbeeld duurzame energie.

Hoeveel selecties je ook maakt de voordeligste energieleverancier komt altijd bovenaan in het overzicht te staan. Op deze manier kun je de filters aan en uit zetten op persoonlijke voorkeur.

Ben je eruit en heb je een keuze gemaakt dan klik je op aanmelden op de energievergelijker. Je vult alle gegevens en je meld je aan bij je nieuwe energieleverancier. Je krijgt in je mailbox een bevestiging van de aanmelding die je hebt gedaan.

Binnen deze 14 dagen kun je het contract nog ongedaan maken, zonder opgaaf van reden. Na de 14 dagen bedenktijd wordt je aanvraag in behandeling genomen en ben je officieel klant bij je nieuwe energieleverancier.

Vanaf wanneer levert mijn nieuwe leverancier gas en energie?

Wanneer je een aanmelding hebt gedaan via de vergelijker kijkt je nieuwe energieleverancier eerst of je wel kunt overstappen. Er zijn enkele situaties wanneer je niet direct de overstap kunt maken.

Ligt de einddatum van je huidige contract verder als 2 maanden in de toekomst dan kun je geen overstap maken naar een andere energieleverancier.

Binnen 2 maanden voor de einddatum neemt je nieuwe energieleverancier de aanmelding in behandeling. Heb je een contract voor onbepaalde tijd dan kun je altijd overstappen.

Maak je toch de overstap als je contract verder loopt dan 2 maanden in de toekomst dan riskeer je dat je huidige energieleverancier je een opzegboete een rekening brengt.

Hoe hoog deze boete is bepaalt de energieleverancier. Zorg er dus voor dat je in de goede periode overstapt, dit bespaart je niet alleen een hoop gedoe maar ook veel geld.

Vaste en variabele tarieven

Sluit je een contract af dan kun je uit verschillende vormen kiezen. Er zijn contracten van 1,2 of zelfs 5 jaar met vaste tarieven.

Bij een contract met vaste tarieven weet je iedere maand wat je gaat betalen, zolang de looptijd van je contract is blijf je het zelfde tarief betalen. Doorgaans is een 1 jarig contract de voordeligste optie.

Sluit je een contract af met variabele prijzen weet je nooit wat je over een bepaalde periode gaat betalen voor het verbruik van je gas en energie. Stijgen de tarieven dan betaal je ineens een fors stuk meer iedere maand.

Dalen de tarieven dan daalt ook het tarief mee, wil je zekerheid dan is deze vorm niet aan te raden. De energieleverancier past twee keer per jaar de energietarieven aan.

Duurzame energie

Bij het energie vergelijken kun je ook kiezen om te vergelijken op duurzame energie. In de volksmond groene energie en groen gas genoemd.

Er zijn veel energieleveranciers die groene energie en groen gas leveren. Let wel op de afkomst van de energie, niet alle groene energie is echt groen te noemen.

Wil je echt zeker zijn dat je groene energie krijgt geleverd dan is het verstandig af te nemen van een Nederlandse leverancier voor groene energie, zo weet je zeker dat de energie die je krijgt op een duurzame manier is opgewekt.