Goedkope energieleverancier

Er kan maar een goedkope energieleverancier zijn, maar welke leverancier dat is verschilt voor iedereen. Wat voor de een belangrijk is hoeft voor de ander dat niet zijn, vindt je groene energie belangrijk dan vergelijk je op groene energie.

Maar iemand anders krijgt een ander tarief als die zoekt op grijze energie. Je kunt dus nooit zeggen dat de goedkope energieleverancier voor jou voor een ander net zo goedkoop is.

Zelfs de regio waar je woont, heeft invloed of een energieleverancier goedkoop is, woon je in een gebied dichtbij de gaswinning dan betaal je minder dan iemand die aan de andere kant van het land woont.

Energie besparen

Door energie te vergelijken bespaar je geld, maar er zijn natuurlijk nog meer manieren om minder te gaan betalen op jaarbasis. Door energie te besparen verbruik je minder energie, minder energie verbruiken is een lagere maandelijkse energierekening.

Je hoeft niet altijd een grote investering te doen om energie te besparen, ook kleine dingetjes zoals een tochtstrip helpt je om minder energie te verbruiken. Je kunt het zo duur maken als je wilt, echter de grote investeringen verdien je wel in een aantal jaren terug zoals zonnepanelen. En je spaart ook nog eens het milieu.

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro’;s per jaar op uw energienota!

Gas en elektra vergelijken

Consumenten hebben het meestal over energie vergelijken, maar wist je dat gas een grotere aanslag op je energierekening is dan stroom? Bij een gemiddelde energierekening wordt er voor gas 2/3 betaald, 1/3 van de rekening is voor stroom. Denk er dus aan bij het vergelijken dat je ook gas vergelijkt. Energieleveranciers stunten altijd met prijzen van energie, maar als de gasprijs hetzelfde blijft dan wordt je er financieel op jaarbasis niet heel veel wijzer van. Ga je energie vergelijken kijk dan bij de details van je contract of je ook een actietarief betaald voor gas.

Energieprijzen

Je leest het tegenwoordig overal in de media, heel veel consumenten hebben het er over. Energieprijzen, en niet verwonderlijk want de tarieven van energie gaan ieder jaar flink omhoog.

Veel mensen krijgen steeds meer problemen om de maandelijkse energierekening te betalen, zij gaan minder gas en energie gebruiken om de rekening omlaag te krijgen. Dit komt niet ten goede aan het wooncomfort, sterker nog bepaalde mensen zitten letterlijk in de kou door de hoge tarieven.

Hoogste tijd om energie te vergelijken een goedkope energieleverancier te vinden en ieder jaar veel geld te besparen op de energierekening. Begin nu met vergelijken en geld besparen.

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen en kiest u gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Overstappen van energieleverancier

Iedere consument is op zoek naar de voordeligste energieleverancier in jouw situatie. Betaal je op jaarbasis minder geld voor het zelfde verbruik dan stap je natuurlijk over.

Maar is het zo eenvoudig om over te stappen naar een andere energieleverancier? In principe wel, echter moet je wel goed vergelijken zodat je zeker weet dat je echt voordelig uit bent. Hoe vergelijk je dan energie vraag je je natuurlijk af.

Een energievergelijker vergelijkt de voor jou voordeligste prijs van energie, maar energie heeft toch maar 1 tarief? Gedeeltelijk is dit waar, maar de bijkomende kosten verschillen per energieleverancier.

Door het invullen van een paar gegevens rekent de energievergelijker exact voor je uit wat de voordeligste energieleverancier is. Je kunt hierbij selecteren op verschillende punten welke voor jou belangrijk zijn, zoals groene stroom of groen gas. De voordeligste energieleverancier staat altijd bovenaan in het overzicht. Vind je andere dingen belangrijk dan kun je met de selecties de juiste keuze maken, het overzicht is duidelijk en laat niets te wensen over. Onthoud altijd dat de voordeligste energieleverancier in iedere situatie bovenaan staat, welke selectie je ook maakt. Bij details kun je precies zien wat je hebt gekozen en wat de kosten zijn van je keuze.

Duurzame energie

Geld besparen kun je ook doen door zelf energie op te wekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Dit noemen we duurzame energie.

Duurzame energie of ook wel groene energie genoemd is opgewekt uit millieuvriendelijke bronnen. Hiermee bedoelen we de zon, waterkracht, windenergie en biomassa. Duurzame bronnen kunnen nooit op gaan en hebben een minimale CO2 uitstoot.

Grijze energie wordt gewekt uit bronnen welke niet millieuvriendelijk zijn, zie het voorbeeld in Groningen waar gas wordt gewonnen en wat er gebeurd met het milieu. Zo zijn alle manieren van grijze energie opwekken niet millieuvriendelijk, ook de uitstoot van CO2 is erg hoor. Daar komt nog bij dat de bronnen ook na een aantal jaren op zijn.

Zonnepanelen

In heel veel straten zie je vandaag de dag zonnepanelen op daken van de huizen, consumenten willen steeds meer zelf energie opwekken en geld besparen.

Maar ook voor het milieu is het een goede zaak. Maar hoe werkt het dan financieel als je zelf energie opwekt? Bij de opgewekte energie ben je verplicht om dit te laten lopen via het zelfde net waar je de energie afneemt. Probeer niet meer zonnepanelen op je huis te nemen dan 75% van het verbruik van je energie.

Wek je meer op dan je verbruikt dan koopt je energieleverancier dit van je, alleen de prijs die je ervoor krijgt ligt meestal lager dan de prijs die je ervoor betaald als je het afneemt.

 

Isoleren is ook een goede manier om energie te besparen, je kunt op verschillende manieren isoleren om zo het verbruik naar beneden te brengen. Te denken valt aan dakisolatie, spouwisolatie, vloerisolatie. Maar ook dubbel glas helpt mee, niet alleen betaal je minder op de energierekening. Ook het wooncomfort breng je ermee omhoog, je slaat dus 2 vliegen in 1 klap.

Wat is het voordeligste om te doen?

Er zal nu vast door je hoofd heen gaan wat je nu moet doen, isoleren, aanmelden bij een energievergelijker of iets anders. Feit is dat energie die je niet gebruik je ook niet hoeft te betalen. Geen energie gebruiken is het voordeligste, maar helaas kan dat niet. Het hangt ook af van de situatie waarin je verkeert. Wil of kan je geen investering doen dan is energie vergelijken een prima optie om de energierekening omlaag te krijgen. Ieder jaar weer kun je vergelijken en overstappen naar de voordeligste energieleverancier. Stap snel over en tel uit je winst!